Fitness menü

Fitness menü
A fitness szó a hazai köznyelvben a 90-es évek elején terjedt el az angol fitness szóból. Kezdetben a tornának és az egézséges életmódnak egy sajátos változata volt. A fitness szó eredeti jelentése: kondíció, állóképesség, alkalmasség, megfelelés, helyesség, jó egézség. Az említett meghatározások már közelebbi képet adnak napjaink egyik divatsportágáról és az egézséges életmódról. Az egézséges életmód egyik elengedhetetlen feltétele a kiegyensúlyozott egézséges táplálkozás. Ezen gondolatoknak megfelelően készült a fitness étlap. Ugynevezett fitness ételek nincsenek. Az ételek elkészítésénél , az élelmi-nyersanyagok kiválasztásánál, az egézséges táplálkozásnak megfelelően a minőség, mennyiség, illetve az elkészítési mód elv érvényesül.
Az étrendre jellemző: – változatosság, mely alapanyagban, ízben,  és az elkészítés módjában egyaránt érvényesül
– a teljes kiőrlésű gabonaipari termékek jelenléte
– a zöldségek, főzelékek bősége
– natív cukor (répa-, és nádcukor) felhasználás minimalizálása
– az összzsírbevítel csökkentése
– csökkentett energiatartalom
A fitness menü azoknak javasolt, akik egézségesen szeretnének táplálkozni, és kedvet éreznek olyan ételekfogyasztására mely hosszú távon testsúlycsökkenést eredményezhet. A jelzett eredmény nélkülözhetetlen feltétele, hogy a nap többi étkezése is hasonló összetételű legyen, megfelelő testmozgással párosítva.
Régen a fitness:
Már a 60-as években próbáltak húspótló ételeket adni a dolgozóknak.
Kapcsolat

Kállósemjén, Kossuth út 87, 4324

info[kukac]zoldfaetterem.hu

0620 428-23-90

Nyitvatartás:
H-P: 8:00 - 20:00
Sz-V: 8:00 - 20:00
HÁZHOZSZÁLLÍTÁS
Kállósemjén, Nagykálló, Nyírtelek, Nyírjes, Oros, Nagyszállás, Nyíregyháza, Nyírszőlő, Sóstóhegy, Pócspetri, Máriapócs, Kisléta, Nyírbogát, Nyírbátor, Ófehértó, Besenyőd, Levelek, Magy, Vaja, Hodász, Fehérgyarmat, Cégénydányád, Nábrád, Zsarolya, Nagyszekeres, Gyügye, Jánkmajtis, Kántorjánosi, Fábiánháza, Tiborszállás, Nagyecsed, Mérk, Vállaj, Nyírgyulaj, Mátészalka, Nyírcsászári